annette wigart

Att måla är mitt sätt att förhålla mig till livet, att hitta lugnet och harmonin. När jag målar försvinner tiden och allt omkring mig och jag blir ett med färgerna och motivet.

Precis som målningen ger mig lugn och harmoni så är det också med naturen och musiken. Det är under mina promenader eller när jag lyssnar på musik som inspirationen och idéerna om vad jag skall måla kommer till mig.

Började måla i akvarell men har de senaste åren mer och mer målat i olja och en del akryl. Just oljan är villig att formas och hanteras så som jag vill ha det. Den ger mig också tid att reflektera över det jag just gjort. Då och då återkommer jag till akvarellfärgen.

Det viktiga med mina målningar är att skapa en upplevelse som gör att betraktaren reflekterar över det han eller hon ser. Att betraktaren hittar "sin bild".

Mina målningar är varierande och jag har inte någon "speciell stil". Återigen är det lusten och inspirationen som avgör vad jag målar.

I de senaste målningarna har jag inspirerats av 1950 - talet; modet, kläderna, barnens aktiviteter och livsstilen. Mycket beroende på att det var min barndomstid.

Teknik

Akvarell och olja

KONTAKT

annette@awigart.se

Hemsida

awigart.se

 

HITTA TILL UTSTÄLLNING:

Villa Svea Stadspanken