Dana Ingesson

Född Tjeckien. Bosatt i Tidaholm. Jag  skapar huvudsakligen akvarell men även olja finns på min konstnärliga repertoar. Har haft regelbundna utställningar i Sverige sedan en lång tid tillbaka. Jag har också de senaste åren visat mina alster internationellt på platser som Louvren Paris, Monaco, Köpenhamn, Hamburg, Milano, Indien, New York  och Cannes.

Jag har blivit tilldelad juryns pris i ”Artistes du Monde” Cannes 2016, är nu i och med det också permanent medlem där. Gyllene Äpplet för kvalité i konsten efter Konstnatten Tidaholm/Falköping 2016 . Mina konstnärliga framgångar har väckt sådan uppmärksamhet att jag blev utsedd till Årets Tidaholmare 2016.
Mina målningar har ett eget och speciellt uttryck. Framförallt i akvarellerna blir det då en upplevelse där jag arbetar med alla sinnen som t ex intellekt känsla och intuition. Mycket av dessa speciella uttryck kommer sig också av att jag inte använder pensel utan skapar med kniv.

Motiven i mina målningar är oftast abstrakta där jag vill skapa en dialog mellan betraktaren och tavlan. Betraktaren skall kunna få sin egen tolkning och upplevelse av tavlan. Kunna känna konsten som livets gåta, alltså en själs resa i bilder

Teknik

Akvarell och olja

KONTAKT

dana-ingesson@hotmail.com

Hemsida

 danaingesson.se

 

HITTA TILL UTSTÄLLNING:

Hotell Bellevue