HJO KONSTRUNDA
18-20 MAJ 2018

Varmt välkommen att delta i Sveriges äldsta konstrunda. Sedan 1968 har det visats konst i Hjo under pingsthelgen och utställningarna lockar varje år en stor publik. Rundan är öppen för utställningar inom Hjo kommuns gränser. I år firar vi dessutom 50 år vilket kommer uppmärksammas lite extra.

Lokal
Utställningslokal får du ordna själv. Du kan ställa ut ensam eller flera i samma lokal. Tips på lokaler finns på Ockras hemsida: ockra.dinstudio.se. 

Deltagaravgift
Avgiften är 650 kr. I avgiften ingår att du finns med i den karta och program som produceras samt annonsering. OBS! Det är en avgift per utställare (även om du delar lokal) Anmälan är stängd för 2018.

Öppettider
Fredagen den 18/5 har vi vernissage mellan 17:30-20.00 på pedagogen. Under den tiden kommer det även ske två kort intressanta föreläsningar.

Lördag ska utställningarna vara öppna mellan 11.00-17.00.
Söndag ska det vara öppna mellan 11.00 – 15.00.
Det är dessa tider som kommer  kommunicera i programmet. 

Karta och program
I mitten av april får du en ett utkast på kartan via mejl för att se över din information. Tryckta kartor och affischer är klara för avhämtning på Kulturkvarteret fr. o. m. den 6 maj. Konstrundans marknadsföringsmaterial sprids till konstföreningar, bibliotek och konsthallar samt i digitala kanaler.

Samlingsutställning
Samlingsutställningen visas i Kulturkvarteret Pedagogiens lokaler. Utställningen är försäkrad. Alla betalande deltagare får bidra med ett verk. Eventuell försäljning på samlingsutställningen sker genom kontakt med berörd konstnär, kontakt-information finns hos utställningsvärden.

Inlämning till samlingsutställningen
Inlämningen av verken kommer ske vid Kulturkvarteret i Hjo. Vi återkommer med tider per mail till deltagarna samt att det kommer skrivas in här inom kort. 

Anvisningar för inlämnat verk
Konstverket ska vara färdigt att hänga samt ha namn, titel, teknik och pris tydligt markerat på baksidan. Det får inte överskrida 50x50 cm inkl ram för väggkonst eller golvyta för skulpturer.
OBS! Verk som inte följer dessa anvisningar tas inte emot. 

Invigningsvernissage på lilla park
Samlingsutställningen invigs kl 17.30 på fredag den 18 Maj. Då önskar vi alla deltagare välkomna. I samband med detta har vi också två intressanta föreläsningar. Mer detaljerad info om detta kommer i programmet.

Avhämtning av konstverk
Hämtning av konstverk sker en halvtimme efter stängningen av samlingsutställningen på Pedagogien söndagen 20 maj mellan kl 15.30 - 17.00.